Бабините мармаладки - мекички отвън и сочни отвътре

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Сладки
Бабините мармаладки - мекички отвън и сочни отвътре
Бабините мармаладки - мекички отвън и сочни отвътре
admin
Добавена от: admin
21803
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1/2 литър прясно мляко

1 кубче мая

1 кг брашно

150 гр. свинска мас

3 яйца

мармалад по избор за плънката

Сложете маята в малко от хладкото мляко да шупне. Разбийте яйцето леко и добавете разтопената и охладена мас, брашното, маята и млякото, и омесете от продуктите гладко тесто.
 

Оставете го да втасва на топло место 15 минути.

След това разточете тестото на правоъгълник и го нарежете на квадрати. Върху всяко квадратче поставете по малко мармалад, след което покрийте с друго квадратче тесто.

Хубаво притиснете ръбовете на тестото с вилица, за да се залепят и запечатат плънката. Изпечете мармаладките в загрята на 200 градуса фурна до зачервяване.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft