 
                
            
	1 пак. фини кори за баница (20-тина листа)
	1/3 чаша разтопено масло
	4 големи домата, почистени от семето и нарязани на резени около 0,5 см.
	1/2 голяма глава лук, нарязана на полумесеци
	1/4 чаша босилек, нарязан на ивички
	2 чаши настъграно сирене
	1 чаша майонеза
	3 с.л. настърган пармезан
	1 скилидка чесън, настъргана или счукана
	1/8-1/4 ч.л. люта чушка - ситно смляна, без семето (по желание)  
	Загрейте фурната на 175 градуса.
	Нарежете доматите и почистете от семките, сложете ги върху хартиени салфетки, за да се попие излишната течност. Смесете настърганото сирене, майонезата, пармезана, чесъна и лютата чушка в голяма купа; разбийте сместа с миксер, докато стане хомогенна; оставете настрана.
	Намажете дъното и стените на правоъгълна форма 20х20 см. с масло. Сложете 2 пласта от корите и намажете с масло; повторете с още 2 листа, докато наредите общо 10 листа. Поръсете половината от лука, 2 с.л. от босилека и половината домати; повторете с останалия лук, босилек и домати. Върху доматите разпределете сместа със сиренето. Подредете още 10 листа по същия начин. Нарежете с остър нож на квадрати.
	Изпечете готовата баница в загрятата на 175 градуса фурна за около 1 час. Оставетет да се охлади 30-тина минути, преди да нарежете, или охладете за цяла нощ и я нарежете студена.  


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








