Баница с месо и бира

вход през zajenata.bg
Баница с месо и бира
admin
Добавена от: admin
16529
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. кори за баница
600 гр. кайма
2 глави лук
200 мл бира
200 мл прясно мляко
200 мл минерална вода
4 яйца
50 мл олио
2 супени лъжици доматено пюре или кетчуп
1-2 супени лъжици смесени сухи подправки
черен пипер на вкус

Почистете лука и го нарежете на кубчета. Запържете го в горещо олио. След това добавете каймата и задушете, като от време на време наливате малко вода, докато месото омекне, а излишната течност се изпари. Преди края добавете пюрето от домати и подправките. 
В тава с диаметър 34 см, предварително намазана с масло, слагаме две кори. Нанасяме малко от пълнежа с кайма и покриваме с една кора. Процедурата повтаряме, докато се изчерпа плънката - т.е. кора/плънка/кора. Завършваме с две кори, които завиваме навътре по краищата, така че да се направи ръбче на баницата. 
Баницата нарязваме на триъгълници. В купа разбиваме яйцата, бирата, млякото, минералната вода и олиото. Заливаме баницата с получената смес и я оставяме 10 минути, за да попие течността. Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато се зачерви.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft