Как да направим баница за Сирни Заговезни

вход през zajenata.bg
794756

Баница с праз и сирене

Продукти:
3/4 кг брашно
1 лъж. сол
1 лъж. олио
мас
мая за хляб

за плънката:
2 стръка праз
200 г сирене

Приготвяне:
Брашното се изсипва в дълбок съд, прави се кладенче и в него се слагат солта, олиото и маята (маята предварително се разтваря в 2 ч. ч. топла вода). Омесва се меко тесто и се разделя на две части. По-голямата част се разточва и се разстила в намазнена тавичка, така че краищата й да стърчат от нея. Слага се плънка от изпържения преди това праз. Отгоре се слага разточена по-малката част от тестото. По края се слага плънка от сирене и се загъва. След 15 мин. се пече в предварително загрята фурна.

1 2 3
4
5 6 7 8 9 10 11
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft