Беляши - руски пирожки с кайма от студения Сибир

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Беляши - руски пирожки с кайма от студения Сибир
Беляши - руски пирожки с кайма от студения Сибир
admin
Добавена от: admin
12878
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Тесто:
500-600 гр. брашно
100 гр. масло
300 мл. прясно мляко
2 яйца
1 голяма супена лъжица захар
1 чаена лъжичка сол
1/2 мая
Плънка:
250 гр. мляно свинско месо
1 глава лук
1/3 пак. фикс за кайма
20 мл. вода

Една традиционна рецепта от студения Сибир. По традиция в Сибир тази рецепта се поднася като основно ястие, но при нас повече приляга за закуска. По принцип рецептата представлява пирожка с кайма и специфична форма.

Традиционната рецепта е без фикс, но и така е много вкусно.

Маслото се разтопява, млякото се стопля и в дълбок съд се смесват маята, млякото, захарта, яйцата и разтопеното масло. 
В друг съд се слага брашното и се добавят предварително подготвените течни съставки. 
Тестото се омесва до гладка и еластична топка и се оставя да втасва за 30 минути, след това се премесва и отново се оставя на топло. Процедурата се повтаря още веднъж. От готовото тесто се късат топки, разтеглят се и в средата им се поставя по 1 ч.л. от плънката. Тестото се затваря около плънката, като при това трябва да остане дупка в средата, за да се вижда месото. 


Пържат се в загрято олио и винаги се поставят с отвора нагоре.

За плънката фиксът се приготвя по указанията на опаковката и се добавя към месото. Прибавят се още нарязаният лук, сол и черен пипер.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft