Лесни бисквитени торти рецепти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Бисквитена торта с нишесте
318913

Бисквитена торта с нишесте

2 пакета обикновени бисквити (или 2 малки пакета бисквити закуска - бели и какови)
1 л. прясно мляко
1 ч.ч. захар
1 нишесте на прах (ягода, ванилия, праскова или друг вкус по избор)

Нишестето се размива в 200 мл. хладка вода и се изсипва на тънка струйка, при непрекъснато бъркане в сгорещеното на котлона 800 мл мляко. Вари се и се бърка непрекъснато, докато се сгъсти кремът.

Останалото 200 мл прясно мляко се излива в купичка и всяка бисквита при реденото на тортата за бързо се потапя в млякото. В тава се подреждат ред бисквити, ред нишесте, като най-отгоре се завършва с нишесте. Отгоре се украсява със смлени орехи. Оставя се кремът да изстине, след което тортата трябва да престои няколко часа в хладилник, за да омекнат бисквитите.
Ако използвате бисквити Закуска, много добре изглежда какаови бисквити с нишесте ванилия. Също така могат да се редуват на различните пластове бели и какаови бисквити, както и два цвята нишесте.

1 2 3 4 5 6 7
8
9
Торти и сладкиши
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft