Боб на фурна с кюфтенца

вход през zajenata.bg
Боб на фурна с кюфтенца
admin
Добавена от: admin
14604
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. боб
половин глава лук + 1/4 за запръжката
вода - колкото е необходимо
1 супена лъжица червен пипер
100 гр. олио
половин супена лъжица сол
500 гр. кайма с подправки
по желание - чубрица, лют пипер

В тенджера на огъня с 1,5 вряща вода поставете боба, предварително добре измит, и добавете ситно нарязаната половин глава лук. Оставете сместа да ври, но постепенно добавяйте вряща вода, докато се свари. В тиган на огън поставете мазнината с 1/4 от ситно нарязания лук. След като лукът започне да се зачервява, добавете червения пипер, разбъркайте, за да се смеси добре с лука, и добавете сварения боб. След това добавете половин супена лъжица сол и внимателно разбъркайте.

Подправената кайма оформете на кюфтета и ги изпържете в тиган с добре загрято олио. Изпържените кюфтенца поставете в тавичка, най-добре - гювеч. Над тях налейте боба и с лъжица разпределете равномерно от всички страни. След това на повърхността на боба налейте супени лъжици от олиото, в който са се пържили кюфтенцата. Поставете гювеча в загрява фурна да се пече около 40-50 минути, докато се изпари водата. След като се изпече, се оставя 30 минути да се охлади, преди да поднесете. Добър апетит!

Забележка: По желание, преди да сложите да се пече, може да поръсите на повърхността чубрица или лют пипер.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft