Божествена торта - с тънки бисквитени блатове, много шоколадов крем и орехи. Рецепта с видео

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Божествена торта - с тънки бисквитени блатове, много шоколадов крем и орехи. Рецепта с видео
Божествена торта - с тънки бисквитени блатове, много шоколадов крем и орехи. Рецепта с видео
admin
Добавена от: admin
142996
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За корите:
250 гр. масло
150 мл прясно мляко
6 супени лъжици захар
1 супена лъжица екстракт от ванилия
кората от 1 лимон
600 гр. брашно
1 равна лъжица сода
щипка сол
За крема:
10 супени лъжици захар
600 мл прясно мляко
6 супени лъжици брашно
200 гр. шоколад за готвене
125 гр. масло
200 гр. счукани орехи

Стъпка 1: Маслото, размекнато на стайна температура, хубаво разбийте със захарта, докато се получи гъста кремообразна смес. Постепенно добавете млякото, докато сместа се хомогенизира.

Добавете кората от лимон и брашното, смесено със содата. Замесете, докато получите хубаво гладко тесто.

Стъпка 2: Вземайте парчета от тестото и с точилка ги разточвайте на колкото е възможно по-тънка кора. С помощта на тавата за печене изрежете кората с правилна форма. Трябва да получите общо 9 кори. Набодете ги с вилица и ги изпечете в плитка тава в предварително загрята фурна на 180 градуса. Когато поставите корите да се пекат, намалете на 160 градуса. В зависимост от фурната печете 5-7 минути, докато корите само леко се зачервят.

Стъпка 3: За приготвянето на крема сложете захарта постепенно да се стопи в подходящ съд, за да се получи карамел. Не бъркайте!

В част от млякото разтворете брашното. Когато захарта стане на карамел, добавете постепенно част от млякото без брашно и оставете да къкри на тих огън, докато се разтопи карамелът. След това добавете и млякото с брашното, оставете отново да заври и да започне да се сгъстява, докато стане гъст крем.

Стъпка 4: Намалете температурата на котлона докрай и прибавете шоколада, начупен на парчета, за да се разтопи. Добавете маслото. Щом дръпнете сместа от огъня, объркайте с натрошените орехи.

Стъпка 5: Слепете корите веднага с горещия крем. Цялата торта се намазва отстрани и отгоре с останалия крем, след което се украсява по желание с още орехи. Оставя се да се охлади и да се слеят добре вкусовете, след което се поднася.

СЪВЕТ: Тази торта може би ще ви отнеме повече време за подготовка, но ще ви награди с прекрасен вкус. А представете си изражението на гостите, когато ги почерпите с едно такова парче!

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft