Брецели със сирене

вход през zajenata.bg
Брецели със сирене
admin
Добавена от: admin
6995
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 1/2 чаши топла вода
2 опаковки суха мая
4 чаши брашно
1 ч.л. морска сол
1 с.л. захар
1/4 ч.л. лют червен пипер
1 ч.л. чесън на прах
1/2 чаша настъргано сирене Пармезан
1 яйце
3 чаши настъргано сирене Колби Джак (кашкавал или микс от любимите ви сирена)
За поръсване:
1 яйце
2 с.л. прясно мляко
1 ч.л. мак
1 ч.л. чесън на прах
1 ч.л. смлян (сух) лук
1 ч.л. морска сол

В голяма купа загрейте водата и поръсете върху й маята. Разбъркайте, за да се смесят добре и оставете 10-тина минути, докато се активира маята. Междувременно в купата на кухненския робот и приставките за тесто смесете всички сухи съставки и смелете на пулсов режим, докато се смесят. Прибавете яйцето и сместа с маята и отново бъркайте на кратки пулсации, докато тестото се събере на топка. Не месете прекалено много, само колкото да се оформи тесто. Прехвърлете го върху леко набрашнен плот и омесете няколко пъти с ръце. Ако ви се струва лепкаво тестото, прибавете още малко брашно. Оформете на топка и разрежете на половина.
Разточете половината на голям четириъгълник, приблизително 30х43 см, поръсете около 3/4 чаша от сиренето (кашкавала) в централната 1/3 на тестото. Прегънете единия ръб над сиренето, поръсете с още 3/4 чаша сирене и прегънете останалата 1/3 от тестото. Прищипете краищата на тестото, за да запечатате сиренето вътре. Разточете тестото отново на четириъгълник с размери около 28х38 см. Разрежете тестото на 6 ивици, широки около 4 см. Оформете всяка ивица на тръбичка, а от нея оформете брецели, като първо направите примка, а след това кръстосате краищата един върху друг, след което ги подпъхнете под примката и прищипнете, за да се залепят. Прехвърлете върху тавичка за печене, покрита с хартия за печене. Повторете с останалата половина тесто. Загрейте фурната на 200 градуса. В малка купа смесете останалото яйце и прясното мляко. Разбийте, за да се смесят, и оставете настрана. В друга малка купа смесете мака, чесъна, лука и солта. Намажете брецелите щедро с яйцето, след това поръсете с микса от подправки и семена. Печете 18-20 минути, докато станат леко златисто-кафяви. Прехвърлете ги върху кухненска решетка, за да се охладят. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft