Бърз орехов сладкиш
    
    
     
                
            
                22 Декември 2011
            
            
            140170
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	яйца - 4 бр.
	захар - 1 и 1/2 ч.ч.
	олио - 1/2 ч.ч.
	кисело мляко - 1 ч.ч.
	сода - 2 ч.л.
	брашно - 2 ч.ч.
	лимон - 1 бр. /кората + сока/
	орехи - 100 гр.
	ванилия - 1 бр.
	пудра захар - за поръсване 
Разбиваме яйцата, захарта, олиото и киселото мляко. Прибавяме постепенно брашното пресято заедно с ванилията и содата, счуканите орехи, настърганата кора, изстискания сок от лимона.
Слагаме в намазана с олио тавичка. Печем на 170 градуса за около 20-30 минути.
Охладеният сладкиш се реже на пастички и поръсва с пудра захар.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








