Бързи кюфтета на скара
    
    
    
                
            
                 9 Юни 2014
            
            
            16138
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    500 г кайма
1 ч. л. смлян кимион
1 ч. л. смлян черен пипер
100 мл прясно мляко
1 малка глава лук
1 филийка сух хляб
За рецептата "Бързи кюфтета на скара" хляба се накисва в млякото и се отцежда.
Каймата се размесва с дребно нарязания лук, подправките и натрошения хляб.
От получената смес се оформят с навлажнени ръце във вода 15 броя кюфтета.
Разплескват се, като им се придава кръгла форма.
Скарата се намазва с мазнина и се загрява.
Върху нея се поставят кюфтетата.
По време на печене се обръщат няколко пъти.
Бързите кюфтета на скара се поднасят с гарнитура свежи зеленчуци или по желание.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
                                
                            
                                
                                
                                
                                
                                                
                                                
                                                








