Бяла риба на фурна със зехтин и подправки

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с риба
Бяла риба на фурна със зехтин и подправки
Бяла риба на фурна със зехтин и подправки
admin
Добавена от: admin
157785
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

филе бяла риба
бяло вино
подправки по желание – босилек, копър, черен пипер, магданоз и пр.
количествата са на вкус 

Фурната се загрява на 300 градуса няколко минути, размразеното филе се слага в йенска тавичка (може и обикновена), като дъното й се покрива с фин слой зехтин. Подправките се накълцват и слагат върху рибата (ако са пресни), а ако са сушени - се прибавят малко преди рибата да стане готова. Доовкусява се със сол, черен пипер, малко бяло вино. Съдът се затваря и се оставя добре да се задуши - необходими са около 30 минути.
Така приготвената риба е здравословна (без много мазнина) и се съчетава идеално със зеленчуково плато, сос или препечен типов хляб.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft