Бяло изкушение: Страшно вкусна и лека бисквитена торта с невероятна заливка от бял шоколад и лимон
24 Октомври 2016
178050
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
80-100 грама масло
170-200 грама бисквити по ваш избор
220 грама бял шоколад
250 милилитра течна сметана
75 грама масло
100 милилитра прясно мляко
сока от 2 лимона
15 грама желатин
50 грама бял шоколад
50 милилитра течна сметана
кората на 1/2 лимон
Натрошете бисквитите, смесете ги с разтопеното масло и разбъркайте до получаването на еднородност.
Застелете дъното и стените на подходяща форма с фолио или пергамент, разпределете бисквитената основа, като покриете и стените на съда. Пресовайте и приберете в хладилника, за да стегне.
През това време направете крема.
Разтворете желатина в малко вода.
Налейте прясното мляко в тенджера и добавете шоколада. Поставете на бавен огън, докато последният се разтопи.
Сложете набъбналия желатин в горещото шоколадово мляко и нека сместа остане на котлона, докато се получи еднородна комбинация.
Когато свалите от огъня, нека се охлади до стайна температура, след което прибавете маслото и разбийте старателно. Налейте лимонов сок на вкус.
Сметаната разбийте отделно и внимателно смесете с шоколадовата маса. Получения крем разпределете върху бисквитения блат и върнете съда в хладилника за няколко часа или за една нощ.
На следващия ден извадете тортата от формата и отстранете фолиото внимателно, обръщайки десерта с блата нагоре.
Украсете тортата с глазура, която направете, смесвайки шоколада, сметаната и настърганата кора на 1/2 лимон. Комбинацията поставете на водна баня, докато стане еднородна (бъркайте непрекъснато).
Нека се охлади малко (но да не се сгъсти) и тогава полейте десерта.
Отново приберете в хладилника за известно време, след което може да поднесете.
Добър апетит!
Сложете набъбналия желатин в горещото шоколадово мляко и нека сместа остане на котлона, докато се получи еднородна комбинация.
Когато свалите от огъня, нека се охлади до стайна температура, след което прибавете маслото и разбийте старателно. Налейте лимонов сок на вкус.
Сметаната разбийте отделно и внимателно смесете с шоколадовата маса. Получения крем разпределете върху бисквитения блат и върнете съда в хладилника за няколко часа или за една нощ.
На следващия ден извадете тортата от формата и отстранете фолиото внимателно, обръщайки десерта с блата нагоре.
Украсете тортата с глазура, която направете, смесвайки шоколада, сметаната и настърганата кора на 1/2 лимон. Комбинацията поставете на водна баня, докато стане еднородна (бъркайте непрекъснато).
Нека се охлади малко (но да не се сгъсти) и тогава полейте десерта.
Отново приберете в хладилника за известно време, след което може да поднесете.
Добър апетит!
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари