Бяхме на почивка в Турция. Споделям отзив и показвам с какво сме се хранили на системата „ол инклузив“

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Пътуване и екскурзии
Бяхме на почивка в Турция. Споделям отзив и показвам с какво сме се хранили на системата „ол инклузив“
12463
Снимков материал: pixabay.com
Бяхме на почивка в Турция. Споделям отзив и показвам с какво сме се хранили на системата „ол инклузив“

Този път решихме да прекараме легалната си почивка в Турция. Нашият туристически агент ни предложи хотел в Кемер.

За много разумни пари ни осигуриха наскоро реновирани апартаменти близо до морето, както и хранене на база ултра ол инклузив. Разбира се, веднага оценихме тази оферта.

Самият хотел и местоположението му бяха страхотни, но най-голямото ми удоволствие беше първото посещение за закуска - огромни бюфети, буквално преливащи от изобилие. Закуската може да бъде или традиционна, каша и прости ястия, или по-обилна - суши, месо, гарнитури. Вие избирате как да започнете деня си.

Изборът на храна е огромен, но, изненадващо, до края на първата седмица дори такова разнообразие става скучно. Виждам причината в местните подправки - ярки и активни, те скриват естествения вкус на продуктите и правят ястията безлични, подобни едно на друго.

За тези, които обичат да прекарват почивките си на масата, турският супер ол инклузив е много подходящ - за всяко хранене са отделени няколко часа, а между тях са планирани и закуски. През целия ден в хотела работят и други ресторанти, така че ако сте уморени от турската екзотика, сте добре дошли в многобройните заведения с европейска кухня.

По време на почивката си открих нещо интересно – храната е много различна от нашата. Шишчетата изглеждат познати и обикновени, но вкусът е съвсем различен от домашния, много по-лош. Също така не си струва да търсите вкусна наденица в Турция – изглежда красиво във витрината, но в устата ви е кисела, препикантна, вкусът на месото е напълно убит от килограми подправки.

Неочаквано приятно откритие за нас в турската кухня беше оризът. Не знам как го приготвят, но е много вкусен, не е сух и безвкусен, а мек и ярък. Този ориз може да се яде самостоятелно, но ние предпочетохме да го допълним с гулаш.

Не намерихме никакви вкусни плодове и горски плодове на местните сергии. Бях сигурен, че горещият климат ще направи дините, малините и прасковите сочни и сладки, но всъщност те бяха просто безвкусни. Дори не разбираш веднага какво точно ядеш.

Предлага се много пържена храна. Такива ястия не са особено здравословни, но са вкусни. Похвалих и десертите, предлагани в хотела.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft