Венециански понички с крем Лимончело

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Венециански понички с крем Лимончело
Венециански понички с крем Лимончело
admin
Добавена от: admin
19685
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. брашно

7 гр. суха мая

щипка сол

2 яйца

100 гр. захар

кората от 1 лимон

200 мл прясно мляко

100 гр. краве масло

За крема:

200 мл прясно мляко

50 мл ликьор Лимончело

1 яйце

75 гр. захар

40 гр. брашно

Пригответе тестото, най-добре от предната вечер:

Смесете брашното с маята. Добавете останалите съставки (с изключение на маслото) и месете, докато се получи гладко тесто.

На този етап прибавете омекналото масло. Замесете добре, така че да стане напълно гладко.

Оставете в хладилника за 8-10 часа (една нощ).

Крем:

Оставете мляко да заври, налейте ликьора.

Разбийте яйцата със захарта, добавете брашното, разбъркайте добре.

Добавете горещо мляко в яйчената смес, като непрекъснато бъркате.

На слаб огън бъркайте крема, докато се сгъсти.

Крема също е добре да приготвите от предната вечер, за да изстине напълно.

На сутринта извадете тестото от хладилника, оставете го да престои в продължение на 1-1,5 часа на стайна температура.

Разделете го на 12 равни части и оформете кръгли питки. Оставете ги да почиват 15-20 минути.

Намажете ги със смес от жълтък и мляко.

Направете върху питките кръстообразен разрез и ги напълнете с крема.

Печете на 180 градуса за 20-25 минути.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft