Вижте ресторантите на тримата топ готвачи от MasterChef и къде се намират

вход през zajenata.bg
За Жената
Звезди
Вижте ресторантите на тримата топ готвачи от MasterChef и къде се намират
478641
Източник: jilo.bg
Вижте ресторантите на тримата топ готвачи от MasterChef и къде се намират

Запознайте се с безкомпромисното жури на MasterChef – Андре Токев, Петър Михалчев и Виктор Ангелов. Вижте и ресторантите на тримата топ готвачи от топ предаването на Би Ти Ви.

Андре Токев

2110378342

Андре Токев е единственият носител на Global Masterchef Degree за Източна Европа.

Той е основател на Българската асоциация на професионалните готвачи (БАПГ), официално жури на най-престижния конкурс за професионални готвачи в Европа Bocuse d’Or и носител на единствената за Източна Европа диплома Global Masterchef Degree.

Андре е роден в Лайпциг, в семейство на българин и германка. Кариерата му минава през големи хотелски вериги в цял свят, две от които са носители на звезди Michelin. От 2000 г. е главен готвач в Hilton във Франция, Австрия и България. Готвил е за известни личности Бил Клинтън, Ангела Меркел, Вал Килмър, Джон Кери, Faithless, Дъстин Хофман, Шарън Стоун, Жан Клод Ван Дам и много други.

Андре е известен в гилдията с енциклопедичните си знания за всичко в кухнята и като откривател на ресторанти и нови концепции. Готвенето за него е удоволствие, постигнато чрез перфекционизъм и здрава дисциплина.

11100595_975997485780516_1840537323822013447_n

Ресторантът на Андре Токев – ANDRé се намира на улица Околовръстен път 3 в София.

Петър Михалчев

2110378361

Петър Михалчев е известен у нас като Майстора на японската кухня и като „бунтаря в кухнята” и „самурая”. Той изповядва японската философия.

Петър е от София. От 1993 г. работи като готвач в различни ресторанти с българска национална кухня, а през 1996 г. оглавява кухнята на френски ресторант. През 2002 г. е главен готвач в Малта, където въвежда свой уникален стил на готвене, комбинация от балканска, френска и средиземноморска кухня. През 2008 г. прави следващата крачка в кариерата си – обучава се за суши майстор в Токио, получава дипломи и сертификати за завършена кулинария в България и Япония, а през 2011 г. открива един от най-добрите японски ресторанти в България – Miyabi.

Правилата на Петър Михалчев в кухнята са прости – дисциплина и хигиена, после всичко се нарежда. И никой да не му пипа ножовете – за него те са свещени!

Основните неща, за които Петър ще следи в МasterСhef са хигиената, как се справят жените със собствения си женски хаос в кухнята и най-важното – представяне на ястието и вкусовите му качества.

1912436_662263640507955_1714293228_n

Ресторантът на Петър Михалчев – Miyabi се намира на ул. Стара Планина №5

Виктор Ангелов

2110378357

Виктор Ангелов е първият българин, шеф на петзвезден хотел в цял свят, и трикратен притежател на титлата „Ресторант на годината”. В гилдията е познат като „педанта в кухнята”. Той оглавява журито на MasterChef България .

Виктор е от София. През 1991 г. завършва училището по туризъм и ресторантьорство като професионален готвач. През 1993 г. работи в българската армия, през 1995 г. – като управител на правителствен ресторант, а през 1999 г. – в хотел Sheraton Frankfurt в Германия. През 2001 г. започва в Sheraton София като шеф „сосове”, а след това и като главен готвач. Три години по-късно оглавява кухнята на Sheraton Tirana в Албания. През 2006 г. Виктор основава ресторант Chef´s в София, който го прави трикратен носител на наградата „Ресторант на годината” на БАКХУС. Съорганизатор и член е на БАПГ (Българската асоциация на професионалните готвачи). Хобито му е да реставрира и колекционира класически автомобили.

Виктор избира с кого да работи не по уменията, а по желанието на отсрещната страна. Може да направи от един таксиметров шофьор за една година приличен изпълнител в кухнята. Така ще търси и първия MasterChef на България.

Движен е от лайтмотива „Качество към всичко!“, а разбирането му за добра храна се състои в качествена суровина и добра рецепта, задължително съобразена със сезона.

Качествата, които Виктор смята, че трябва да притежава един любител готвач, устремен към професионалната кухня, са дисциплина, последователност и да знае какво прави. Чак след 20 години практика в професионалната кухня може да си позволи да импровизира с продукти, рецепти и т.н.

69400_480720741778_6180526_n

Ресторантът на Виктор Михалев – Chef´s е на ул. Любата №13 в столичния кв. Лозенец.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft