 
                
            
	Блат:
	1 пакет шоколадов пудинг Paradies creme на д-р Йоткер (или друг подобен пудинг без варене)
	6 яйца (или 5 по-големи)
	6 с.л. захар
	Крем:
	1 пакет ванилов пудинг Paradies creme (а може и с друг вкус - например банан, ягода, сметана...)
	3/4 ч. прясно мляко
	250 мл течна разбита сметана
	Глазура:
	100 г шоколад 
	100 г масло 
	2 с.л. захар 
	2 с.л. вода 
	2 с.л. бренди
	разбита сметана
	карамелен топинг 
	Приготвяне на блата:
	Разбиват се белтъците със захарта, после се добавят жълтъците и се продължава с разбиването, като постепенно се добавя шоколадовият пудинг. Пече се около 30 мин. при 180 градуса, във форма с диаметър 26 см.
	Приготвяне на крема: Разбива се ваниловият пудинг с млякото, смесва се с разбитата сметана.
	Изстиналият блат се намазва с крема. Ако желаете тортата да е с по-тънък блат и повече крем, може да разрежете блата на 2 по-тънки, като единият натрошите и добавите в крема, или оставите за украса.
	Приготвяне на глазурата: Захарта се разтопява във водата на слаб огън. Добавят се брендито и шоколадът. Когато шоколадът се разтопи, се прибавя маслото. За да не се втвърди прекалено глазурата, може да й се добави малко течна сметана.
	Когато глазурата поизстине и се стегне малко, се излива върху крема и тортата се слага в хладилник. Добре е тортата да престои на студено поне една нощ. Украсява се по желание с разбита сметана, карамелен топинг, кокосови стърготини и пр. 


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








