Вкусна и лесна крем торта с шоколад

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Вкусна и лесна крем торта с шоколад
Вкусна и лесна крем торта с шоколад
admin
Добавена от: admin
293834
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Блат:
1 пакет шоколадов пудинг Paradies creme на д-р Йоткер (или друг подобен пудинг без варене)
6 яйца (или 5 по-големи)
6 с.л. захар
Крем:
1 пакет ванилов пудинг Paradies creme (а може и с друг вкус - например банан, ягода, сметана...)
3/4 ч. прясно мляко
250 мл течна разбита сметана
Глазура:
100 г шоколад
100 г масло
2 с.л. захар
2 с.л. вода
2 с.л. бренди
разбита сметана
карамелен топинг 

Приготвяне на блата:
Разбиват се белтъците със захарта, после се добавят жълтъците и се продължава с разбиването, като постепенно се добавя шоколадовият пудинг. Пече се около 30 мин. при 180 градуса, във форма с диаметър 26 см.
Приготвяне на крема: Разбива се ваниловият пудинг с млякото, смесва се с разбитата сметана.
Изстиналият блат се намазва с крема. Ако желаете тортата да е с по-тънък блат и повече крем, може да разрежете блата на 2 по-тънки, като единият натрошите и добавите в крема, или оставите за украса.
Приготвяне на глазурата: Захарта се разтопява във водата на слаб огън. Добавят се брендито и шоколадът. Когато шоколадът се разтопи, се прибавя маслото. За да не се втвърди прекалено глазурата, може да й се добави малко течна сметана.
Когато глазурата поизстине и се стегне малко, се излива върху крема и тортата се слага в хладилник. Добре е тортата да престои на студено поне една нощ. Украсява се по желание с разбита сметана, карамелен топинг, кокосови стърготини и пр. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft