Вкусна рецепта за типична българска лятна манджа - Сованка
14 Август 2018
8385
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Сованката е традиционна и много вкусна гозба, която си заслужава да опитате!
Необходими продукти
2 глави лук
1 червена чушка
1 зелена чушка
1 голям домат (или 400 г домати от консерва)
2 с.л. брашно за сгъстяване
1 ч.л.
червен пипер
1 ч.л. сушена ронена чубрица
сол на вкус
200 мл олио
300 мл вода
1 ч.л. сушена ронена чубрица
сол на вкус
200 мл олио
300 мл вода
Начин на приготвяне
Задушаваме нарязаните зеленчуци в мазнината до омекване, добавяме и доматите, червен пипер, чубрица.
Добавяме брашното, разбъркваме, доливаме вода, за да получим умерено гъст сос.
Оставяме да поври на умерен огън още 10 – 15 мин.
Към края на готвенето добавяме стритата сушена чубрица.
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари