Вкусни сиренки-цветенца

вход през zajenata.bg
Вкусни сиренки-цветенца
admin
Добавена от: admin
62680
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За маята:
40 гр. прясна мая
1 чаена лъжичка захар
1 чаена лъжичка брашно
150 мл хладка вода
За тестото:
700 гр. брашно
60 мл олио
500 мл прясно мляко
1 чаена лъжичка сол
За плънката:
2 малки яйца
100-150 гр. бяло сирене или извара
1 яйце (по-малко) за намазване
За поръсване: сусам, кимион

Меки, сочни и топящи се в устата сиренки, оригинални на вид и подходящи за всякакви поводи. 
Приготвянето им е лесно:

1. Съставките за активиране на маята се смесват и сместа се оставя да втаса. 
2. В дълбок съд се поставят брашното, олиото, млякото, лъжичка сол и втасалата мая. Всичко се обърква хубаво с ръка, при необходимост се добавя още малко брашно (в зависимост от влажността на брашното), за да се получи нелепкаво тесто. 
3. Приготвя се плънката: разбиват се яйцата, добавя се настърганото сирене (или извара), но сместа трябва да бъде гъста, за да изтече при печенето. 
4. Тестото се разделя на 16 топки, които веднага се обработват. Всяко топче леко се сплесква с ръка, а след това с точилка се разточва на кръгла кора, върху която се поставя малко от плънката, затваря се като пакет, обръща се на другата страна, сплесква се леко и се резва на 6 места отстрани (виж снимката). 

сиренки-цветя
5. Когато всички топки са обработени и подредени в тава за печене, фурната се пуска да се загрее на 200 градуса, а през това време цветчетата втасват. 
6. Преди печене се намазват с разбито яйце, поръсват се със сусам, кимион и се пекат 20-25 минути в зависимост от фурната.

сиренки-цветя

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft