Всички ще питат за допълнително - вкусен козунак по оригинална и лесна рецепта (стъпка по стъпка)

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Всички ще питат за допълнително - вкусен козунак по оригинална и лесна рецепта (стъпка по стъпка)
Всички ще питат за допълнително - вкусен козунак по оригинална и лесна рецепта (стъпка по стъпка)
admin
Добавена от: admin
21359
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

3 яйца
150 гр. олио
100 гр. масло
250 гр. захар
250 гр. прясно мляко
1 кубче мая
1 ванилия
брашно, колкото поеме (колкото е необходимо, за да се получи меко тесто)

Вкусен, мек и просто неустоим. Козунакът по тази рецепта е лесен за приготвяне, а още по-лесно се похапва.

Докато се опомните, всички ще питат дали е останало още едно парченце.

От съставките замесете меко тесто и го оставете да втаса (предварително захванете маята в част от топлото мляко с лъжичка захар и малко брашно). Когато тестото увеличи обема си двойно, се премесва и се оставя отново да втаса. Премесва се повторно и се разделя на две части.

козунак по оригинална рецепти

козунак по оригинална рецепта 1

Всяка част се разделя още на три и с ръце се разтяга на дълги фитили, от които се оплита плитка. Същата процедура се повтаря и с другите три части от тестото. Плитките се оставят да втасат в тава, покрита с хартия за печене. Щом се надуят хубаво, се намазват с разбито яйце. Пекат се на 150 градуса около 40-50 минути или докато получат красива златисто-кафява коричка.

козунак по оригинална рецепта 2

козунак по оригинална рецепта 3

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft