Вълшебен ябълков щрудел с ванилов сос

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Вълшебен ябълков щрудел с ванилов сос
Вълшебен ябълков щрудел с ванилов сос
admin
Добавена от: admin
16070
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. кори за баница
4 кисели ябълки
100 гр. захар
50 гр. стафиди
50 гр. масло
100 мл вода
1 лимон
1 супена лъжица ром
1 супена лъжица екстракт от ванилия
2 супени лъжици канела
олио
За соса:
800 мл прясно мляко
100 гр. захар
1 пудинг ванилия
1 супена лъжица екстракт от ванилия

1. Ябълките се обелват и нарязват на тънки филийки. Лимонът се изцежда и със сока се заливат ябълките. 
2. В тенджера се разтопява маслото и се слагат ябълките да се запържат. Добавят се захарта, екстрактът от ванилия, стафидите, канелата и водата, тенджерата се покрива с капак и ябълките се задушават така 15 минути. В поохладената плънка се добавя ромът и се разбърква. 
3. На масата една върху друга се нареждат 3 кори и всички се поръсват с олио. Нанася се 1/4 от плънката. Краищата на корите се прегъват към вътрешността и се навиват на руло. Рулото се поставя в тава, намазана с масло. По същия начин се приготвят още 3 рула и се поставят в тавата. Намазват се с масло и се нарязват на парчета. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса 40 минути. 
4. За соса: в тенджера на огъня се слагат всички съставки за соса и се бъркат с тел. След като сосът получи необходимата плътност, се дръпва от огъня. Охладеният щрудел се нарязва на парчета по предварително направените разрези и се залива с горещия сос. Оставя се да попие соса и да се охлади.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft