Гомлезе - старо македонско ястие

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Гомлезе - старо македонско ястие
Гомлезе - старо македонско ястие
admin
Добавена от: admin
23048
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти
1,5 кг брашно
100 мл олио
малко сол

В съд сложете брашното и водата, и разбийте с миксер. Трябва да получите каша, подобна на тесто за палачинки. При бъркането добавете яйцето и сол на вкус. Вземете кръгла тава и я намажете хубаво с масло. Над маслото сложете от кашата с брашно (тънък слой) и равномерно я разпределете по дъното на тавата.
Така приготвената тава поставете в предварително загрята фурна на 200 градуса и печете, докато коричката се зачерви. Бъдете нащрек и внимавайте да не изгори кората.
След като се зачерви, извадете тавата от фурната. Над изпечената кора намажете олио и отново разпределете слой от кашата с брашно.
Повторете същата процедура, докато не използвате цялата каша.
Когато гомлезето е готово, извадете тавата от фурната и оставете да се охлади.
Преди сервиране нарежете ѓомлезето на ромбове.

 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft