Грижа за имунната система през зимата

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Лечение с билки
Грижа за имунната система през зимата
9735
Грижа за имунната система през зимата

Естественият начин това да стане са правилното хранене и природни имуностимуланти
Имунната система е една от най-важните в човешкия организъм, тъй като тя го пази от вируси, микроби, бактерии и други болестотворни агенти. При смяната на сезоните, а и след тежки заболявания, операции, химиотерапия и др.

естествената устойчивост на тялото отслабва и затова трябва да се вземат мерки да бъде възстановена.

Особено важно е състоянието на имунната система през периода на грипните заболявания, тъй като те не се повлияват от антибиотици, а другите предписвани лекарствени средства единствено намаляват болезнените симптоми, като с това дават възможност на тялото ни само да се справи с инфекцията.

Когато човек е здрав, всички процеси в организма му са синхронизирани в едно цяло. При наличието на болест това равновесие се нарушава и имунната система започва да се бори с всички сили, за да го възстанови.
Ако тя е достатъчно силна, организмът скоро се връща към нормалното си състояние. Отслабената имунна система обаче не може да се справи с болестотворните агенти и човек се разболява.

Затова важно е всеки човек да поддържа силна имунна защита на своето тяло. Естественият път да стане това е чрез адекватното за целта хранене или чрез приемането на имуностимуланти.
Поради очакваната към края на януари обичайната за сезона грипна епидемия този път публикуваме няколко рецепти за засилване на имунната система и лечение на някои други вирусни и бактериални заболявания.

Рецепта е на П. Димков и лекува всички болести, причинени от бактерии, вируси и микроби. При това не само ги обезврежда, но и изпълнявана профилактично, препятства настаняването им в организма.
Ефективна е при всякакви инфекции – цистит, бактерии в урината и бъбреците, стомашно-чревни, ангина и усложненията след нея и много други.

Вижте рецептата.
Нужни са 3 средно големи глави чесън, 3 средно големи глави лук, 2 с.л. настърган пресен корен на джинджифил, 3 с.л. настърган също така пресен корен от хрян, 3 люти чушлета и суров, нефилтриран домашен ябълков оцет.
Чесънът, лукът и чушлетата се нарязват на ситно, настъргват се и хрянът и джинджифилът. Всичко това се смесва и се поставя в един буркан, но така, че да не запълва повече от 3/4 от обема му. После съдът се допълва с ябълковия оцет.

Затваря се плътно с капачка, разклаща се добре, за да се смесят съставките, и се оставя 14 дни на тъмно място, като всеки ден се разклаща или разбърква. След 14-ия ден съдържанието му се прецежда през тензух и вече може да се ползва.

Това става по два начина. Когато е налице сериозно заболяване, се вземат по 3 с.л. 3 пъти на ден независимо дали преди или след ядене. Правилното приемане е преди да се изпие да се жабури в устата. Профилактично се вземат по 2 с.л. само вечер.

Забележка: Джинджифил не се препоръчва при проблеи със стомаха и дебелото черво!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft