Гъбена супа с жито

вход през zajenata.bg
Гъбена супа с жито
admin
Добавена от: admin
11044
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

280 гр. гъби печурки (или друг вид бели гъби), измити и нарязани
2 с.л. ситно нарязан червен лук
1 стрък целина, нарязан на ситно
1/2 чаша моркови, нарязани на ситно
2 с.л. зехтин екстра върджин
1 с.л. брашно
4 чаши зеленчуков бульон
1/4 чаша жито, измито
1 с.л. нарязан магданоз
сол и черен пипер на вкус
 

Загрейте зехтина в дълбока тенджера и добавете гъбите, лука, целината и морковите. Задушавайте, докато зеленчуците започнат да омекват - около 5-8 минути. Добавете с бъркане брашното, след това - бульона и житото; разбъркайте всичко добре. Оставете супата да заври, намалете котлона и гответе на бавен огън 1-1 1/4 чаша, докато живото се свари напълно. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Поръсете с нарязан магданоз.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft