Гьозлеме - бързи и превкусни питки на тиган по турски
    
    
     
                
            
                27 Април 2015
            
            
            122443
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                От съставките за тесто омесете средно меко тесто. 
Разделете на 4 топки и ги оставете в покой за около 20-30 минути.
Нарежете ситно праза и за кратко го запържете, а след това смесете с намачканото сирене и копъра.
От всяко топче разточете тънка кора. 
Нанесете от плънката и увийте на руло. 
Рулото отново разточете на кора. 
Повторете процедурата с останалите 3 топки тесто. 
Изпържете готовите питки в незалепващ тиган с малко олио.
Поднесете ги топли с прясно или кисело мляко!
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








