Гьомлезе

вход през zajenata.bg
Гьомлезе
admin
Добавена от: admin
5830
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 1/2 кг брашно
4 л вода
700 мл олио за печене
3 с. л. сол
1 к. ч. олио  

В тенджера се налива 1 л вода, сипва се брашното и се смесват, като се разбъркват с тел. Постепенно се налива и останала вода, поръсва се солта и се добавя олиото. Трябва да се получи тесто като за палачинки.

Широка тепсия се намазва с олио, в нея се налива един черпак от тестото и се пече около 10 минути под връшник.

Когато първият пласт се изпече, той се поръсва с олио, върху него се сипва още един черпак от тестото и отново се пече под връшник. Процедурата се повтаря до изчерпване на тестото.

Когато се изпече и последният пласт, ястието се сваля от огъня, нарязва се на ромбове и се поднася. По желание може да се консумира с кисело мляко. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft