Даниела разкри как приготвя най-добрите постни сарми: Дори няма да забележите, че няма месо

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Даниела разкри как приготвя най-добрите постни сарми: Дори няма да забележите, че няма месо
Даниела разкри как приготвя най-добрите постни сарми: Дори няма да забележите, че няма месо
656
Даниела разкри как приготвя най-добрите постни сарми: Дори няма да забележите, че няма месо
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Този традиционен специалитет, любим в цялата балканска кухня, най-често се приготвя с месо, но по време на пости или за вегетарианци на трапезата се появява също толкова изкушаващ постен вариант.

Даниела разкри своята изпитана рецепта за това, което мнозина смятат за най-добрата постна сарма – идеална за всеки, който не яде месо или пости.

Този традиционен специалитет най-често се приготвя с месо, но в постите или за хора, които избягват животински продукти, класическата рецепта има своя лесна и вкусна алтернатива. Приготвянето е семпло и напомня на начина, по който са готвили нашите баби.

Даниела Маркова, в чийто кулинарен профил много последователи намират вдъхновение, сподели подробната си рецепта за постни сарми заедно с няколко полезни съвета, които улесняват процеса.

Рецепта за постни сарми

Съставки за около 30 броя:

  • 5–6 глави лук
  • 4 моркова
  • 300–350 г ориз
  • олио
  • сол, черен пипер, подправки, смлян червен пипер
  • листа от кисело зеле

Както подчертава Даниела, за автентичната постна сарма зеленчуците не трябва да се обработват в чопър, а да се нарежат на ръка, за да остане плънката рохкава.

Тя посочва, че не добавя соеви гранули, ядки или други заместители.

Приготвяне:

Нарежете лука, но не много ситно, и го задушете в олио. Добавете нарязания на кубчета морков и гответе още около десет минути. Когато зеленчуците омекнат, прибавете измития ориз и овкусете със смлян червен пипер, сол и черен пипер.

Свалете плънката от огъня и я оставете да се охлади. Поставете по една лъжица от сместа върху всеки лист кисело зеле, прегънете краищата и навийте на стегнато рулце. Подредете сармите в тенджера, покрийте ги със зелеви листа и притиснете с чиния, за да не се повдигат по време на готвене.

Гответе на умерена температура, докато омекнат. Даниела обяснява, че при готвене на котлон повдига тенджерата леко с помощта на метална решетка, за да избегне прегаряне и пръски.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft