Диплена болярска баница - дважди бухнала, трижди нагъната, в печката опечена, сладко изядена!
1 Септември 2020
58179
Източник: vkusi.me
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Това е една от най-вкусните баници , които може да си приготвите у дома. Характерното за болярската диплена баница е, че корите не се редят или навиват, а се сгъват под формата на хармоника.
От двата вида набухватели - бакпулвера и газираната вода - диплената баничка става пухкава и много мека. Без повече приказки - ето необходимите продукти за диплена баница по Търновски :
Болярска диплена баница
Необходими продукти:
1 пакет кори за баница
4 яйца
200 мл кисело мляко
200 мл газирана вода
50 мл олио
2 с.л. царевично брашно
1 пакетче бакпулвер
300 г сирене
Приготвяне:
В купа се смесват всички продукти, като се спазва подредбата от списъка. В предварително намазнена тава се подреждат надиплените кори.
След като всичките кори са сложени в тавата се полива равномерно с готовата смес. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса за 15 минути или на 180 градуса за 30 минути.
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари