Добруджански сиренки - пухкаво удоволствие за добро утро

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Добруджански сиренки - пухкаво удоволствие за добро утро
Добруджански сиренки - пухкаво удоволствие за добро утро
admin
Добавена от: admin
47864
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
1 кг. меко брашно
40 гр. мая
1/2 л прясно мляко
За плънката:
400 гр. твърдо сирене
3 яйца
За покритие:
300 гр. мас (може и смес от мас и масло)

1. От маята, топлото мляко и брашното омесете меко тесто, оставете го за 10-15 минути на топло да втаса, а през това време: 
2. Разбийте с вилица яйцата и добавете натрошеното сирене (не настъргано, желателно е да е натрошено). 
3. Разтопете маста. 
4. Разделете тестото на две части (за да ви е по-лесно да го разточите). Разточете всяка на четвъртита кора с дебелина един пръст. Нарежете я на квадратчета. Намажете всяко парче с плънката от яйца и сирене и подпъхнете навътре страничните ръбове. След това ги навийте на руло. Потопете рулцата в разтопената мазнина (трябва да се потопят целите), поставете ги в ненамазнена тавичка. Така се процедира с цялото тесто. 
5. В останалата плънка добавете малко мляко, разбъркайте и излейте сместа върху сиренките в тавата. 
6. Оставете ги да втасат - тавата трябва да се напълни - около 30 мин. 

добруджански сиренки
7. Печете ги на 250 градуса първите 10 минути. а след това намалете фурната на 200 градуса и печете, докато се зачервят. 
добруджански сиренки 1

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft