Доматен таратор с босилек
    
    
     
                
            
                22 Август 2012
            
            
            6313
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	750 г зрели домати
	100 мл зеленчуков бульон, леко топъл
	400 г кисело мляко
	сол, черен пипер
	щипка захар
	листа босилек, на лентички
	босилек за гарниране
	2 скилидки чесън по желание
Доматите се попарват, обелват и нарязват на парченца. Пюрират се с леко топлия бульон и чесъна. Добавя се киселото мляко и босилека, разбива се добре, подправя се и се слага да се охлади. Гарнира се с листа босилек и се поднася с крутони или солени крекери.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








