 
                
            
	1 консерва нахут, отцеден
	800 мл. вода
	1 консерва нарязани домати
	2 средни моркова, обелени и нарязани на резени около 5 мм.
	червен пипер
	2 глави лук, нарязани на ситно
	1 скилидка счукан чесън
	1-2 щипки кимион
	1 консерва доматено пюре
	2 кубчета пилешки бульон
	15 мл. кафява захар
	краве сирене
	15 мл. зехтин (2-3 с.л.) 
Запържете лука в зехтин, докато омекне, след това прибавете чесъна, червения пипер, кимиона и морковите и пържете още 2 минути, като бъркате непрекъснато. Прибавете доматеното пюре, нарязаните домати, бульона, водата и захарта. Оставете супата да къкри 20-25 минути, като бъркате периодично. Добавете нахута и гответе на бавен огън още 10 минути. Пюрирайте за кратко супата с пасатор, така че да не стане напълно гладка, а да се усеща нахутът. Поднесете готовата супа поръсена с натрошеното сирене.


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








