Домашен пудинг с бадеми
    
    
     
                
            
                 9 Октомври 2012
            
            
            8499
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
	1,5 литра прясно мляко
	400 гр. захар
	400 гр. сметана заквасена
	50 гр. желатин
	100 гр. бадеми
	Сваряваме млякото и захарта и ги охлаждаме до 50 градуса. Накисваме желатина в студена вода, докато понабъбне. След това го разтваряме, леко нагрявайки, и го прибавяме към млякото.
	Поставяме получената смес в студена водна баня и бъркаме, докато не стане гъста като тесто. След това прибавяме сметаната и смлените бадеми. Полученият крем се изсипва в малки купички и се слага в хладилник за няколко часа да стегне. Украсява се по желание - със сметана, шоколадови стърготини, ядки и пр.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                
 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








