Домашна баница с мас и сирене
    
    
     
                
            
                25 Февруари 2012
            
            
            35652
            Източник: zajenata.bg
        Ключови думи:
                    Тип ястие:
                    Вид меню:
                Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Необходими продукти
                    
                Замесва се тесто от 200 мл хладка вода, брашното, содата, солта, олиото и оцета. Разделя се на две и всяка част се прави на осем топки, които се разточват на малки кори. Намазват се с размекнатата мас и се поставят една върху друга. От тях се разточва една кора, която се сгъва на две, намазва се отново с мас и пак се сгъва докато станена топка. Така се обработва и втората част от тестото. Двете топки пресояват в хладилника 3-4 часа. Едната се разточва с размерите на тавата, в която ще се пече. Поръсва се с натрошеното и разбърканото с яйцата сирене. Втората топка също се разточва и се слага отгоре. Залива се със сгорещеното масло, разрязва се като баклава и се пече в силно загрята фурна.
Рецепти
                        Рецепти
                        салати
                        салати
                        супи
                        супи
                        предястия
                        предястия
                        сандвичи
                        сандвичи
                        гювечета
                        гювечета
                        още
                            пици
                                пици
                            Коментари
                                                

 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








