Домашна шунка за 2 часа-просто пуснете месото в тигана и изчакайте

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Домашна шунка за 2 часа-просто пуснете месото в тигана и изчакайте
Домашна шунка за 2 часа-просто пуснете месото в тигана и изчакайте
2821
Домашна шунка за 2 часа-просто пуснете месото в тигана и изчакайте
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Съставки:

  • 1100 г свинско месо
  • 1 литър студена вода
  • 25 г морска сол
  • 25 г нитритна сол
  • 4 скилидки чесън
  • 3 дафинови листа
  • Пипер грах
  • 3 бр. бахар
  • 1 супена лъжица майорана

Рецепта:

  • Пригответе маринатата: в дълбока купа разредете в 1 литър студена вода 25 грама морска сол и същото количество нитрит. Сега вземете обикновена спринцовка и инжектирайте около 100 мл саламура на килограм месо. Сега в марината смажете с нож 4 скилидки чесън, добавете 3 дафинови листа, пипер грах, лъжица майорана.
  • Поставете месото в саламурата. Покрийте с капак и оставете да се маринова 3-4 дни. През това време обръщайте месото 3-4 пъти.
  • За приготвяне на месото: 2 литра студена вода, 1 супена лъжица сол, 1 супена лъжица майорана, 2 бахар, 3 дафинови листа. Завържете месото с конец. Когато водата достигне 90 градуса, сложете месото в нея.
  • Оставете температурата на водата до 82-85 градуса и намалете огъня. Месото трябва да се готви при температура от 82-85 градуса. Температурата вътре в шунката трябва да бъде 75 градуса. По-добре е да използвате кухненски термометър.
  • Време за готвене - 1 час 45 минути (в моя случай). Бързо охладете месото в студена вода (поставете в плик за печене и в друг плик). Приберете в хладилника за няколко часа. Добър апетит!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft