Домашни банички на плисета

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Домашни банички на плисета
Домашни банички на плисета
admin
Добавена от: admin
19657
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Тесто:
600 гр. брашно
350 мл гореща вода
1 чаена лъжичка сол
2 супени лъжици олио
Плънка:
600 гр. извара
1 яйце
масло или олио за напръскване

В купа се поставят брашното, солта, олиото и с добавяне на водата се замесва тесто. Меси се, докато стане гладко и еластично. След това се разделя на 13 топки. 
Топчетата се нареждат в тавичка, леко намазана с масло, мажат се и отгоре, след което се покриват и се оставят да почиват 15-20 мин. 
От всяко топче се разточва тънка кора, напръсква се с разтопено масло или олио и се поръсва със смес от изварата и яйцето.

С пръсти - показалците на лявата и дясната ръка кората се набира към средата, а след това - още веднъж от горната и долната стана. Така набраната кора прилича на цвете (виж снимката). 

Получените цветчета се прихлупват едно над друго със срещуположното цветче (виж снимката), а сред това се пръскат с малко масло. 

Вземат се с помощта на шпатула и преобърнати се поставят в тава, намазана с масло. 


Готовите банички се поръсват отново с масло и се поставят да се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса около 20-25 минути, докато получат златист цвят. 
Изваждат се от фурната, напръскват се с малко вода, покриват се с фолио и кърпа, докато омекнат леко и се сервират топли с кисело мляко.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft