Домашни гевречета

вход през zajenata.bg
Домашни гевречета
admin
Добавена от: admin
21621
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

5 яйца
80 мл прясно мляко
2 к.ч. захар
20 мл. олио
1 ч. л. амонячна сода
брашно
сусам, ким, маково семе - за поръсване
1 жълтък - за намазване

Разбиват се яйцата със захарта, след което се добавят прясното мляко с предварително разтворена амонячната сода. При непрекъснато бъркане се прибавя олиото и брашното, докато се получи еднородна смес с гъстотата на средно меко тесто. Тестото се оставя да почине 3-4 часа. След това се разделя на няколко равни части, които се разточват на листове с дебелина около 1 см.
От листовете с помощта на 2 чаши с различен диаметър се изрязват гевречетата и се нареждат в намазнена тава за печене. Отгоре се намазват с малко разбит жълтък и се наръсват с подправките. Пекат се в умерена фурна (200-220 градуса) докато придобият готов вид. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft