брашно – 700 гр.
	масло – 300 гр.
	прясно мляко – топло 125 мл.
	захар – 3 с. л.
	ванилия – 1 к. л.
	яйца – 1 бр.
	портокалова кора – 50 гр.
	лимонова кора – 50 гр.
	бадеми – 200 гр.
	стафиди – 250 гр.
	сол – 1/2 к. л
	мая - за хляб 40 гр.
	ром – 1 с. л.
	канела 
	пудра захар – 50 гр. 
Брашното се пресява в купа, прави се в него кладенче и вътре се слагат яйцето, захарта, разтопеното масло от 250 гр. , топлото мляко, маята, ванилията, канелата, 1 с. л. настъргани лимонови кори и солта.
Всичко се омесва добре и се прибавят захаросаните кори от портокал и лимон по 50 гр. , нарязаните ядки и маринованите в рома стафиди. Отново се омесва. Трябва да се получи твърдо, но еластично тесто. Ако има нужда, се прибавя малко топло мляко или брашно.
	
	Тестото се покрива с кърпа и се оставя да втаса 2 часа на топло.
Върху набрашнена повърхност тестото се оформя на елипса, разточва се дебело и се прегъва на две, слага се в тавичка, намазва се с вода и се слага да втаса за втори път. След като втаса, тестото се слага в средата на фурната да се пече около 15 мин. на 200° С и още около час на 180° С, докато почервенее добре. Ако почервенява прекалено бързо, се покрива с алуминиево фолио.
Още горещ, сладкишът се намазва обилно с 50 гр. масло и се поръсва с пудра захар.

                                
                            
                                
                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                
                                                








