Дърпана баница с извара

вход през zajenata.bg
Дърпана баница с извара
admin
Добавена от: admin
10052
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг брашно тип 950
650 мл хладка вода
1 чаена лъжичка сол
500 гр. солена извара
олио (около 150 мл)

От продуктите (без изварата) се замесва меко тесто и се разделя на 6 части. Всяка се разточва на кора с диаметър около 25 см. Всяка кора хубаво се намазва с олио и се оставя 20-тина минути, за да попие олиото. 
Кората се поставя върху чаршаф или покривка и внимателно от всички страни се разтегля постепенно, докато се изтъни много добре, така че да бъде почти прозрачна. 
Ръси се равномерно с лъжица от изварата и се поръсва с 2 -3 супени лъжици олио. Кората се повдига внимателно с покривката и започва да се навива на руло, което обаче не трябва да е много стегнато, а да има достатъчно въздух. Рулото се навива на елипса или в кръг и се слага в намазнена тавичка. Така се постъпва и с останалото тесто и извара. Фурната се загрява на 240 градуса и баницата се пече до готовност. Въпреки че няма мая, тестото леко се надига, така че да се оформят мехурчета по повърхността му. 


 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft