Еклери Принцес

вход през zajenata.bg
Еклери Принцес
admin
Добавена от: admin
31907
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За крема:
300 мл прясно мляко
1 пудинг ванилия (инстантен)
2 супени лъжици брашно
5 супени лъжици захар
За тестото:
200 мл вода
80 гр маргарин
200 гр брашно
1 чаена лъжичка сол
4 яйца
200 гр пудра захар
1 пакетче сметана

Първо пригответе крема, тъй като трябва да бъде студен при пълненето. В 200 мл
мляко разтворете пудинга, захарта и 2 супени лъжици брашно. Останалата част от млякото сложете да се свари. Щом заври, добавете бавно сместа с пудинга в млякото, докато се сгъсти.Оставете да се охлади.
Междувременно пригответе тестото. В 200 мл вода добавете 80 гр. маргарин и 1 чаена лъжичка сол. Оставете да заври. След това добавете наведнъж цялото количество брашно и бъркайте енергично, докато се получи гладко тесто, което се отделя от стените на съда. оставете тестото леко да се охлади, след което добавете яйцата едно по едно и бъркайте добре след всяко, докато се поеме напълно от сместа. Изсипете тестото в шприц и оформете еклерчета върху покрита с хартия за печене тавичка (ако нямате шприц, може да използвате и 2 чаени лъжички). Сложете ги в предварително загрята фурна. Печете около 20 минути на 200 ˚, без да отваряте вратичката на фурната. Оставете еклерите да поизстинат във фурната, преди да ги извадите. Охладените еклери разрежете на половина и напълнете с охладения крем. След това шприцовайте върху крема малко сметана (предварително разбита според указанията на опаковката) и покрийте с горната част на еклера. Отгоре поръсете с пудра захар или залейте с карамел или шоколад.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft