Сладкиши и торти с еклери

вход през zajenata.bg
69601

Еклерова торта Сладост

1 блат за торта
За еклерите:
1/2 ч.ч. олио
1/2 ч.л. сол
1 ч.ч. брашно
4 бр. яйца
За жълтъчния крем:
2 ч.ч. прясно мляко
2 бр. жълтъци
5 с.л. брашно
1 ч.ч. захар
1 ванилия
За сметановия крем:
250 мл сладка сметана
1 ч.ч. захар
400 г кисело мляко
20 г желатин

Еклерите: Кипва се 1 ч.ч. вода с олиото и солта. Изсипва се брашното и се бърка на слаб огън докато започне да се отделя от съда. След като изстине се добавят яйцата едно по едно и се разбърква постоянно. В тава, застлана с хартия за печене с шприц се правят еклерчета и се пекат в умерена фурна.
Крема с жълтъци: слага се прясното мляко да заври, към него се прибавят захарта и брашното и се оставя на огъня да се сгъсти. Сваля се от огъня да се охлади леко и един по един се прибавят жълтъците, като сместа се разбърква постоянно.
Еклерчетата се пълнят с жълтъчния крем.
Сметановия крем: разбива се сметаната, добавя се киселото мляко, захарта и разтворения в 1 ч.ч. вода на водна баня желатин. Разбърква се добре.
В тава с подвижно дъно се редят блата за торта на дъното, след това един ред еклерчета, поливат се със сметанов крем, още един ред еклерчета и па

1 2 3 4
5
6 7 8 9
Торти и сладкиши
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft