Експерт обясни, как Е-тата увреждат ДНК-то ни

вход през zajenata.bg
За Жената
Експерт обясни, как Е-тата увреждат ДНК-то ни
2023
Източник: 24chasa.bg
Експерт обясни, как Е-тата увреждат ДНК-то ни

„Изследването ми доказва, че повечето от разрешените Е-та в храните увреждат ДНК -то ни”, каза пред Нова телевизия доц. Георги Милошев, ръководител Лабораторията по молекулярна генетика към Института по молекулярна биология на БАН и преподавател в Биологическия факултет на СУ.

По думите на експертът това не означава, че ще се разболеем от рак, но в молекулярната биология се знае, че всяко увреждане на ДНК-то е опасно.

„Въпреки че клетката има възможност за поправки на тези увреждания, то е опасно”, категоричен беше доц. Милошев.

„Е-тата са много. В някои храни те са дори 1000 пъти повече от разрешените стойност”, заяви още той.

Опасните Е-та се съдържат в консервираните храни, тортите, цветните бонбони и други храни.

„Изследването не трябва да всява паника в потребителите, защото не е изследвано времето, в което трябва да се натрупа съответната концентрация, за да се постигне негативен ефект”, обясни доц. Милошев.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft