Емпанадас с ябълки и канела

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Сладки
Емпанадас с ябълки и канела
Емпанадас с ябълки и канела
admin
Добавена от: admin
7322
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За тестото:
2 ч.ч. брашно
2 с.л. захар
1 ч.л. бакпулвер
сол
30 г масло
1 к.ч. вода

За намазване:
1 яйце

За поръсване:
30 г пудра захар

За пълнежа:
100 г орехи
6 с.л. кафява захар
2 с.л. масло
2 ч.л. канела
2 ябълки
100 г кокосови стърготини

Време: 50 минути

От посочените продукти се омесва тесто и се оставя за 20 минути. В загрятото масло се задушават нарязаните орехи, настърганите ябълки, кокосовите стърготини, кафявата захар и канелата. Трябва да се получи гъста смес. Тестото се разточва и от него се изрязват кръгчета. В средата на всяко кръгче се слага по 1 с. л. от пълнежа, след което то се прегъва на две, а краищата му се прищипват. Всички емпанадас се намазват с разбито яйце и се изпичат на фурна до готовност или се изпържват в загрято олио. Щом станат готови, се поръсват с пудра захар.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft