 
                
            
	За салатата:
	10 пресни смокини
	5 резена шунка
	100 гр. синьо сирене
	листа прясна салата - рукола, айсберг, маруля и пр.
	орехи
	За дресинга:
	4 с.л. орехово олио
	1 с.л. орехов оцет
	2 с.л. заквасена сметана
	сол и пипер на вкус
	Поставете салатените листа върху плоска чиния.
	Разрежете смокините през средата, но така, че да не ги разполовяватеthe, а само да ги разделите; след това завийте резен шунка около всяка смокиня. Поставете шунката и смокините върху платото от салатени листа (по 5 смокини на порция) и внимателно разтворете смокините по разрезите.
	Нарежете синьото сирене на малки парченца и ги поставете в центъра (отвора) на смокините, като притискате леко сиренето надолу. Поръсете малко орехи върху салатата и пригответе дресинга.
	Сложете всички съставки за дресинга в буркан или бутилка и енергично разбийте, докато се смесят добре.
	Поръсете дресинга върху салатата малко преди сервирането.
	Поднесете с хрупкав хляб и вино. 


 
                                
                             
                                 
                                 
                                 
                                
 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                








