Есенна супа с картофи и карфиол

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Супи
Есенна супа с картофи и карфиол
Есенна супа с картофи и карфиол
admin
Добавена от: admin
39035
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 картоф
1 глава карфиол
1 супена лъжица зехтин
2 скилидки чесън
1 глава нарязан червен лук
1 малка чаша свеж кантарион
1 чаша мляко
2 чаши зеленчуков бульон (или повече ако е необходимо)
лют червен пипер или люспи от червени люти чушки
сол и пипер на вкус

Обелете и нарежете картофа. В малка тендежера го сварете до омекване. Оставете настрана. В друга тенджера задушете карфиола, докато омекне и той. След като изстине, го нарежете на по-малки парченца.
В по-голяма тенджера за супа нагорещете зехтина. Нарежете чесъна и го запържете. Добавете лука. Когато лукът се запържи леко, добавете картофите, карфиола, червения пипер (лютите чушки), кантариона, млякото, бульона, солта и черния пипер. Намалете котлона, похлупете съда и го оставете да къкри за половин час.
След като всичко уври добре, разбийте сместа в блендер или с пасатор до гладко пюре. Оставете пюрето да къкри още половин час, като добавите още бульон, докато не получите идеалната консистенция.

Поднесете готовата супа с крутони или филийки запечен хляб! 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft