Никога не яжте тази част от пилето, ако искате да сте здрави

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
Никога не яжте тази част от пилето, ако искате да сте здрави
15133
Никога не яжте тази част от пилето, ако искате да сте здрави

Кое е любимото ви месо за готвене? Нека се опитаме да отговорим на този въпрос. Това е пиле. Не е ли? Първо, достъпно е. На второ място, отнема малко време за готвене. Трето, правилните подправки правят чудеса. Четвърто, може да се комбинира с всякакви продукти. Но коя част от пилето е най-здравословна ...

Има ли разлика? Ще бъдете изненадани, но разликата е значителна. Ако вземем цяло пиле, то то наистина съдържа много аминокиселини и протеини, калоричното съдържание на това месо е много по-ниско от, например, свинското, а редица полезни микроелементи създават защитна бариера за тялото . Но ако не вземете цяло пиле, кои са най-полезните части от пилето?

 

Коя е най-здравословната част от пилето?

Гърди .

В процентно изражение най-малкото количество вредни вещества, както и вредният холестерол, са характерни за гърдите. Редовно консумирайки такъв продукт, не е нужно да се притеснявате за появата на сърдечно-съдови заболявания.

Черният дроб . 

Един от най-популярните и обичани продукти не радва с полезността си. Тук има много мазнини и лош холестерол, а обемът на протеините е незначителен. Но, от друга страна, пилешкият черен дроб съдържа много мед, витамин В12 и желязо.

Крака и бутчета 

Ако се чудите коя част от пилето е най-здравословна, тогава краката и бутчетата са някъде в края на списъка. Тук има много малко протеини и има почти два пъти повече нездравословни мазнини.

Крила .

 Това е най-вредната част от пилето поради факта, че тук практически няма месо, а мастните тъкани не носят никаква полза. Ако ги купувате готови, тогава знайте, че продуктът е приготвен в голямо количество масло и с добавка на основата на вредни сосове. Подобна храна трудно може да се нарече част от диетичното меню.

Сега признайте, каква част от пилето купувате и готвите най-много? Това не означава, че по-вредните и по-малко хранителни части трябва да бъдат напълно изоставени. Просто се опитайте да ги използвате по-рядко, а също и вижте по-долу как най-добре да ги приготвите. И още нещо: ако решите да преминете към диетична или здравословна диета , заложете на гърди

Как да се отървем от химикалите в закупеното от магазина пиле

Количеството канцерогени в закупеното месо се намалява няколко пъти след внимателна термична обработка.

Предпочитайте варено месо пред пушено и пържено, тъй като то запазва максималното количество хранителни вещества.

Гответе парчетата пилешко в два бульона. Отцедете първия бульон 20 минути след кипене. Заедно с него вредните вещества, както и хлорът, ще си отидат.

Винаги отлепете кожата преди готвене, тъй като кожата поема повечето от вредните химикали.

Следвайки тези съвети, така ще се погрижите предварително за здравословните ползи от пилешкото месо .

Не прекалявайте с храни като пържено или пушено пиле. Това е първият източник на така наречения лош холестерол. Тук вече не е необходимо да говорим за ползите и опасностите от пилешко месо за организма, защото дори и най-полезният продукт, приготвен по този начин, носи само вреда. Научихте ли нещо ново за себе си? Не забравяйте да кажете на приятелите си за това.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft