Свинското месо никога не е било толкова крехко и сочно.
Само 4 съставки гарантират отличен вкус, а месото се разпада напълно в устата ви.
Отсега нататък ще го пека само по този начин!
Как да приготвим най-вкусното печено свинско месо?
Опитайте тази рецепта и се уверете сами, че месото е много по-сочно. Ще използваме плик за печене и 4 основни съставки, за да превърнем свинското месо в наслада за небцето! Ето необходимите продукти за Крехко свинско печено в плик :
Крехко свинско печено в плик
Нуждаем се от:
- 1,5 кг свинско месо
- 2 глави лук
- 1 ч.л.
По избор:
- мед
- зеленчуци на вкус
Приготвяне:
Измийте месото, подсушете го с кухненска хартия.
Нарежете на по-малки парчета.

Снимка: YouTube
След това смесваме тези парчета месо със сол, черен пипер, горчица и соев сос.

Снимка: YouTube
Разбъркайте добре, така че всяко парче да е добре покрито.
СЪВЕТ:
Не прекалявайте със соевия сос, за да не стане месото жилаво.
Покрийте купата с месото.
Поставете в хладилник да се маринова за 2-3 часа.
Нарежете лука на полукръгчета.
Поставете в плика за печене заедно с маринованото месо.

Снимка: YouTube

Снимка: YouTube
Завържете плика и направете няколко дупки с клечка за зъби.

Снимка: YouTube
Поставете напълнения плик за печене върху тава за печене и я сложете в предварително загрятата фурна.
Печете на 200°C за около 1 час.
След това време разрежете плика.
Печете още 10-15 минути.

Снимка: YouTube

Снимка: YouTube
Такова ароматно, пикантно, сочно и крехко месо ще бъде идеалното основно ястие с любимата ви гарнитура или салата.
Можете също да добавите по-големи парчета гъби, моркови или други зеленчуци към месото.
Можете също така да добавите малко мед към соса 10 минути преди готвене, за да придадете на месото вкусна коричка.
Приятен апетит!














