Ето каква била тайната, значи! Бухналата и сочна баничка освен сиренце искала още нещо! Вече само така я правя:

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Ето каква била тайната, значи! Бухналата и сочна баничка освен сиренце искала още нещо! Вече само така я правя:
Ето каква била тайната, значи! Бухналата и сочна баничка освен сиренце искала още нещо! Вече само...
admin
Добавена от: admin
351013
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти
500 гр. кори за баница
За плънката:
150 мл хладка вода
2 чаени лъжички суха мая
200 мл кисело мляко
150 мл олио
300 гр. сирене, месо или по желание
Просто, бързо и най-вече - много, много вкусно. Ако се притеснявате, че баницата не се надува достатъчно и не е сочна, непременно опитайте този вариант: 
Загрейте водата и в нея разтворете маята, като добавите киселото мляко и олиото. 
С тази смес се маже всяка кора, като първите две кори се поставят така, че краищата им да излизат от тавата. 
На всяка трета кора се слага от плънката, накрая всичко се затваря с първите две кори, които сме оставили да висят извън тавата. Отгоре отново се намазва със сместа с мая и се пече на 180 градуса около половин час. 
В плънката по желание се поставят сирене, сирене и спанак, месо ... вкусовете са различни. 
След като хубаво ще се опече, баницата се обръща върху голяма тава или дъска и се оставя хубаво да се охлади. 
Ако искате по-дебела баничка, изпечете в тава с диаметър 26 см, иначе - в 28 см. 
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft