Желирано пиле

вход през zajenata.bg
Желирано пиле
admin
Добавена от: admin
18241
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

Пилето се сварява в подсолена вода заедно с нарязаните на шайби морков и целина.
Изважда се от бульона и след като изстине, се обезкостява, накъсва на парчета, които след това се нарязват на ситно.
Връща се в бульона, който пак се кипва и се подправя с черен пипер, едро нарязан магданоз и лимонов сок.
Желатинът (3 опак.) се залива със студена вода и се оставя да набъбне. След това се разтопява на водна баня и щом се охлади се смесва с пилешкия бульон. Разбърква се. Съотношението твърди съставки - течност трябва да бъде 1:1. Добавя се твърдо свареното яйце, нарязано на ситно и пак се разбърква.
Изчаква се да се желира. Ястието се изсипва в продълговата форма и се оставя в хладилника най-малко за 12 часа, за да се втвърди желето.
Преди да се поднесе, формата се натопява в гореща вода за секунда и желираното месо се обръща в плато. Украсява се със стръкчета къдрав магданоз.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft