Житен пудинг

вход през zajenata.bg
Житен пудинг
admin
Добавена от: admin
2227
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 ч.ч. жито
125 г масло
кората на 1 лимон
1 ванилия
2 ч.ч. прясно мляко
4 яйца
1 ч.ч. захар

Време: 180 минути

Груханата пшеница (1 ч.ч.) се сварява до пълно омекване и се пасира. Захарта (1 ч.ч.) се разбива с разтопеното масло (125 г), ванилията (1 бр) и топлото прясно мляко (2 ч.ч.). Тази смес се излива в груханата пшеница. Добавят се жълтъците (4 бр) и настърганата на ситното ренде лимонова кора и се разбърква добре. Белтъците (4 бр) се разбиват на твърд сняг, изсипват се в сместа за пудинга и всичко се разбърква с дървена лъжица внимателно. Пудинговата смес се изсипва във форма с незалепващо покритие и се пече до пълна готовност. Пудингът се поднася нарязан на порционни парчета, обилно поръсен с пудра захар, или в специални формички за пудинг.
По желание в сместа могат да се добавят стафиди и орехови ядки.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft