Чудодейните свойства на подправката бахар

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
За какво се използва бахара в кулинарията
87318

За какво се използва бахара в кулинарията

Обединяващ миризмата на канела, индийско орехче и карамфил, бахарът има отличителен и характерен по-лютив и пиперлив вкус. За едно готвене с бахар са достатъчни само 3 - 4 зрънца. Свикнали сме да го влагаме в някои супи и ястия от риба, дивеч и говеждо месо.

Често бахарът се слага в някои видове туршии и готови колбаси. Бахарът се превръща в една от най-популярните подправки през късното Средновековие. От тази епоха води началото си традицията в Европа с бахар да се подправят дивеч, телешко месо, различни риби.

Интересно е, че бахарът е подправка, която идва далеч от нашите земи, но от дълги години се използва традиционно в българската кухня. Бахар се слага още в сосове, зеленчукови ястия, маринати, месни консерви, рибни и други ястия. Доста подходящ е за овкусяване на ориз.

 

Доста успешно бахарът се комбинира с черен пипер, целина, лук, чесън и дафинов лист. Освен това, малките тъмни и овални зрънца са неизменна съставка от състава на ароматното къри.

1
2
3 4 5 6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft